Get well soon-smoothie

Julen varer kanskje ikke til påske, men ikke lenge etter juleferien kommer det ofte et lite febervakum i denne småbarnsfamilien iallefall. Og alle som følger med på Mammon vet hva som skjer hvis du leverer barn i barnehagen med feber....

Her er et tips jeg fikk fra legen min for hundre år siden - og som er jeg blitt så glad i. Når småttisene er syke - dropp colaen og gi dem en mild og søt smoothie!

Hvis de er riktig syke lager jeg en litt annen variant enn denne, men er det bare feber og litt dårlig matlyst får de denne, en skje og tegnefilm.  

Du trenger: (Til to småttiser med 38.2)

  • 1 banan
  • 3 ss lettkokt havregryn
  • 1-2 dl biola
  • 1 neve bringebær
  • 1 neve bjørnebær

Helt fra jeg startet som mamma i midten av april 2010 har jeg fått høre at jeg er mildt hysterisk. Eller ikke mildt da kanskje, mer mildt sagt. Jeg delte ut antibac til alle som banket på døren, og setningen jeg sier mest iløpet av et døgn er; Gå forsiktig i trappen! Naturlig nok koker jeg derfor frosne bær til smoothie - fordi jeg en gang leste at mattilsynet anbefalte det for å unngå norovirus og hepatitt A. (Som vi visstnok ser øke blant norske barn i samband med våre nye favorittkosthold).

Kok bær i et minutt. Avkjøl (jeg satte gryten ut i de deilige minusgradene med lokk i ca fem minutter)

Kjør alt i blender.

Server til barna og let frem noe herlig 70-talls østblokktegnefilm på NRK Super.

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik