Grove pannekaker med revet gulrot

Verdens sunneste pannekaker! Neida. Men de er garantert sunnere enn de vi lærte på heimkunnskapen, og de smaker, hands down, mye bedre!

I tillegg er de faktisk en gavepakke til alle som føler at alt blir litt bedre hvis vi klarer å lure inn en grønnsak eller to. Historien om hvordan de kom til følger fortløpende, hvis du bare kom hit for oppskriften (det er forsåvidt helt greit!) så bare skroll deg litt nedover.

Ok, så... Jeg snublet i en trapp, og etter en nedslående tur på legevakten kunne de bekrefte at jeg ikke er en fullstendig smertepyse, det var faktisk et aldri så lite brudd i foten. Og når jeg sier aldri så lite, så er ikke det helt sant, for det er lite. Men akk så vondt. Resultatet er jo åpenbart, det er vondt å gå, det er vondt å stå. Så kan du legge til i miksen etpar krykker, en god del underkjølt regn på bakken, to kids som skal følges til skole og barnehage på forskjellige kanter av byen - og en mann som er på jobb i Brussel. 

Heldigvis får jeg enormt stor hjelp av familien, som er gått inn i en slags hente-følge karusell jeg kjenner at kanskje blir det eneste jeg vil savne når isen smelter og foten er grodd. Uansett. Middagen er fortsatt mitt ansvar, noe annet skulle vel egentlig bare mangle når jeg surrer rundt hjemme hele dagen. (Les. sitter med foten høyt og ser matdokumentarer) Så lå jeg nå her en dag og så på BUGS (hvis du ikke har sett den, oh my lord, se den - 4 uker igjen før den forsvinner). Jeg innser at det ikke er særlig lenge til bestemor kommer hjem med to sultne barn. Jeg hinker så ned til kjøkkenet, bare for å se at jo, det stemmer - noen glemte å legge kikerter i vann i går, så falaffel slik jeg hadde planlagt, det blir det iallefall ikke.

Hva er det jeg kan lage av det jeg har i skap og kjøleskap som tar meg minimal tid på stående fot (bokstavlig talt) som barna blir glade for og vil spise, og som ikke er fullstendig ernæringsmessig katastrofe? Pannekaker med ost og brokkoli? Ja! Bortsett fra at vi er tomme for brokkoli. Da lyser den mot meg i all sin orange prakt fra kjøleskapet, og jeg husker tilbake på den gangen jeg drømte om en eplekake med gulrot som ble fullstendig mislykket fordi jeg ikke tenkte over at jeg burde klemme ut saften fra gulroten. Henger du fortsatt med?

Du trenger: (Til ca 10 pannekaker)

  • 1-2 dl hvetemel
  • 1-2 dl fibra, eller annet grovt mel
  • 1-2 dl havregryn
  • 3-4 egg
  • 5-8 dl melk
  • 3-5 gulrøtter, fint revet

Ok, så som min svigerfar liker å si; det er bare en nøkkel til gode pannekaker, og det er tid. Han har rett. Det er ett triks til, det skal jeg dele om litt.

Bland egg og det tørre med en visp. Spe med melk til du har en tyntflytende, helst klumpfri røre. Nå kommer det viktigste : La denne stå og svelle i MINST 30 minutter. Gjerne mer. En ting du kan gjøre er å sette vekkeklokken på 10 minutter før du pleier.  Så kan du smelle det sammen om morgenen, sette i kjøleskapet før du drar på jobb og begynne å steke straks du kommer hjem. Men vent! Det er to steg til før den er ferdig. 

Ha de skrelte, finrevne gulrøttene i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut saften. (Den kan du drikke!) Hvis du er en "juicer" så kan du bare bruke de tørre restene fra gulrotjuicen, eller hvilken som helst annen juice du lager!

Ha gulrøttene i røra og gjør deg klar til å lære den andre hemmeligheten bak perfekte pannekaker: Varme.

Dette lærte jeg av evig guru Hobbykokken (eller Olav, som et heldig fåtall av oss tør å kalle han) - grunnen til at den første pannekaken aldri blir bra er... At pannen ikke er varm nok. Enkelt og greit! Så varm pannen godt - trenger ikke kjøre på full guffe, men la den heller stå etpar minutter ekstra så den blir skikkelig varm. 

Vi lagde to versjoner; fylt med ost til middag (Norvegia til ungene, gauda til bestemor og meg) og selvsagt ei litta ei med nutella til dessert. Heia barnevennlige hverdagsmiddager med grønnsaker!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik