Salmon Picada

Min favoritt kokebok om dagen er Ferran Adriàs "The Family Meal". Jeg sier det nesten hver gang, men akkurat DENNE er virkelig kanskje den beste kokeboken jeg har kjøpt noensinne.    Boken er proppfull av enkle, rimelige og selvsagt helt hinsides gode oppskrifter og dertil mat. I tillegg kommer han med forslag på 100+ trerettere alle i samme enkle stil, veldig inspirerende! Til middag i dag hadde jeg tenkt å lage "Laks stuet med linser" fra side 352, en (tilsynelatende) superdigg rett med laks, linser, picada og sofrito. Men plutselig var klokken halv fem, og jeg hadde bare picada i kjøleskapet - så da ble det laks med picada. Like enkelt som det ser ut; Laks, picada og litt salt. I stekeovn på 180 grader til fisken er ferdig. Jeg velger her å ikke oppgi tid, da min nåværende (brune) hvitevaresamling er fra 70-tallet en gang, og det er mer enn sannsynlig at fisken din blir tørr hvis den står i ovnen like lenge som min. laks1

For å være helt ærlig ble dette litt i overkant hvitløk-y for min sarte, nordiske gane - men hvis du er redd for vampyrer, kjør på! Jeg for min del kunne aldri gjort noe i verden for bevisst å frastøte Alexander Skarsgård (selv via hbonordic), så jeg følger nok oppskriften 100% neste gang.

laks2

(Dette er vel og merke bare hurtigmat hvis du allerede har laget picada, men det kan du heldigvis gjøre i store monn, og fryse ned i porsjoner. Tåler seks mnd i fryseren, hilsen Ferran!)