De siste skal bli de beste

Da mannen min og jeg feiret 3 års bryllupsdag, spiste vi blant annet en benløs fugl fra 1800-tallet til 125 € (Ja, euro). Den var fiffig rekonstruert til sin orginale form, men på langt nær måltidets høydare. physalis

Til tross for det svært forlokkende navnet "Den Sorte Trøffel" - viste det seg at stjernerestauranten La Tartuffe Noire - som har holdt det gående i over 25 år - ikke helt levde opp til våre sikkert altfor heftige forventninger.

For all del, ALT var godt, og da kanskje spesielt den svindyre lille fuglen, stappa full av foie gras og trøfler. Men i motsetning til våre besøk på Restaurant Oscarsgate, Mathias Dahlgren og nå sist Maaemo, hadde vi ikke spist en eneste ting som var så godt at vi bare så på hverandre og brøt ut i latter slik ekte matvrak gjør da herr tartuffe selv ryddet inn desserttallerkenen.

Men så kom et fat med petit fours.

Karamelisert physalis. Superenkelt, superbillig, supergodt. Rett og slett supert.

Det er akkurat like lett å gjenskape som du tror; smelt sukker til karamell, dypp physalisen i karamellen, avkjøl på bakepapir og server! Vel og merke etter at karamellen har stivnet. Sist jeg lagde disse oppbevarte jeg dem en liten stund i kjøleskapet syntes jeg å huske, og det gikk veldig fint.