Første Marthabok 1.1

I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden. Martha Stewart's Entertaining

Neida, jeg er ikke kokko Martha Stewart fan. Bare nesten. Derimot er jeg så kokko fan av denne boka, som jeg er så heldig å være i besittelse av, takket være min venninne Kristin.

Kristin har en helt unik evne til å finne de mest fantastiske bøkene på brukthandler der jeg bare ser støv - og innimellom er jeg så heldig å få en, til bursdag for eksempel. Jeg har mange kokebøker, men denne er nok favoritten, og jeg fikk den av Kristin for 2 år og 46 uker siden (i dag).

De 300 + oppskriftene er ikke det viktigste i denne boka, det er pakka. Casual Countryside Luncheon for 75? Floral Theme Wedding for 250? Martha fikser biffen, og viser oss vanlige dødelige hvordan vi også kan. Å vippe opp en Crunchy Tempura Brunch for 12 var langt fra hverdagskost på begynnelsen av 80-tallet...:

tempura

Med over 500 så kule bilder er det kanskje ikke så rart at den hos oss oftest plukkes frem som inspirasjon når vi skal ha flere enn 12 personer tilbords/til middag. Eller kaker.

desserbuffet

Et av de mest brukte triksene jeg har plukket opp fra denne boken er å fylle opp bordet med en type frukt, jordbær, druer ol - virkelig så det velter ut av fatet. Bedre enn blomster! Også må jeg få understreke hvor bra det er for selvfølelsen å se at selv Gudmoren av mat sin karamellpudding av og til kan bli pipete.

 

Bildene er lånt fra Martha Stewarts hjemmeside