Jeg hater måker.

Neida. Men jeg syntes å lage matpakker er helt dørgende kjedelig. matpakke

Dessverre er jeg av typen det svartner helt for, hvis det går for lenge mellom hver gang jeg spiser. Dessuten kan jeg bli helt ubeskrivelig frustrert av å gå i NRK-kantina. Med unntak av en potensielt livsfarlig sushi-torsdag, har kantina servert den samme uinspirerte maten siden jeg begynte her i 2005. Så for meg, faller valget alltid etter mye frem og tilbake - på wienerpølse i lompe, eller brød med egg og kaviar.

Det siste er jo ikke så ille i teorien, men 35 kroner for en brødskive funker ikke 227,5 dager i året. Med mindre du er av typen som syntes det er ok å bruke i underkant av 8000 kroner på egg og kaviar fordi du ikke orker ta med hjemmefra. Det er vel egentlig ikke jeg.

Tatt på fersken av musikksjefen i p3 på walk of shame fra kantina til kontoret

Så da blir det matpakke, da! Heldigvis er jeg velsignet med en barnehage hvor foreldrene har en matpakkedag, og barna får servert "hjemmelaget" mat resten av uka. Og heldigvis har min venninne Susanne Kaluza slått et hardt slag for matpakka det siste året, og gjort det litt enklere for blodsukkerjunkies som meg å bli inspirert til å lage noe godt.

Susanne skrev en inspirasjonsbok om matpakker, som virkelig satte følelsene i sving hos noen - og matpakkeiveren hos andre.

Dagens matpakke skal lose meg igjennom både frokost og lunsj, og består av to skiver rugbrød, ca 50 gram parmesan i biter, dip av russisk yoghurt, dill og finhakket vårløk, rester av grillfestkyllingen vi spiste søndag, en avocado, en boks makrell i tomat salsa, to egg og blåbær. Pes som det var å koke egg halv seks i dag morgest, det er utrolig digg å komme på jobb med den fine matpakken, å slippe kantina, og ikke minst å vite at jeg spiser opp de minste middagsrester i kjøleskapet.

Rosmaringrillet sitruskylling:

Skjær fileter av bryst i fingertykke strimler. Mariner i en blanding av sitronsaft, honning, rosmarin og salt i minst 30 minutter. Grill. Spis så mye du klarer. Spar resten og ha på maten. <3