Middagskarusellen

Stopp hverdagen! Jeg vil av! "middag"

Slik så det ut da min deilige kjernefamilie spiste middag i går. Ved frysedisken på Meny. Ingen tvil hvem som bør nomineres til "årets mamma" her, egentlig.

Jeg bare setter ungene i vasken litt, så skal nok denne middagen nesten lage seg selv.

 

Vi ligger nemlig så bakpå med middagsplanleggingen etter ferien i Italia  og hjemkomsten til full jobb (men bare en barnehageplass), to eksamner på Blindern, fem dager uten oppvaskmaskin eller vask på kjøkkenet etc, at det enkle ikke bare er det beste, men også det høyst nødvendige. (Og ikke på en deilig "vi steker en svinefilet og har over sitron" måte.)

Når jeg er ferdig på jobb i dag, skal jeg printe ut bildet av kyllinglår og butikklagde fløtepoteter på Meny - og henge opp på kjøleskapet til skrekk og advarsel. Med litt flaks får jeg også byttet ut denne; som har hengt der siden slutten av mars.

matplan

Å planlegge månedens middager er det lureste jeg kan gjøre for meg selv familien. De to-tre timene med hjernevrenging og frenetisk googling etter oppskrifter som både er sunne, enkle, gode og rimelige betaler kjapt for seg i (mye) bedre økonomi og ubetalelig mye mer og bedre tid med barna. Hvis du ikke allerede gjør det, anbefaler jeg å handle en gang i uken, om ikke annet fordi det er så dørgende kjedelig og slitsomt å gå i butikken etter jobb hver dag! Matplan for Juni kommer i morgen, og jeg skal prøve å legge ved noen oppskrifter der tiden strekker til. Leve selvpåført tidsklemme!