Brosme Brosme

gruppe-3-074.jpg

Mannen min har fått Heston Blumenthal på hjernen. Det passer meg helt ok. heston

I går vippet han opp intet mindre enn Brosme med bearnaise, baconstekt asparges (altså asparges "stekt" i baconfett) og poteter. Det kunne vært verre.

jonas gruppe 3 061

Skyll og tørk av fisken, salt, stek i smør etpar minutter på hver side i panne, til den er medium. Brosme er en dypvannsfisk som spiser mye skalldyr, og man kan nesten smake det på kjøttet - helt hummeraktig! I gamledager var Brosme noe av det flotteste man kunne spise; ergo kallenavnet "Bryllupsfisk".

middag

Heston er (i likhet med Jon fra Godt.no) helt soleklar på at asparges ikke skal kokes, da mister de (nesten) all smak, men varmebehandles de med fett for eksempel - bevares og utvikles smaken til helt uante høyder. Jeg har sagt det før (kanskje ikke på bloggen, men ofte på søndag formiddag for eksempel) og sier det igjen;

SPAR PÅ BACONFETTET!