Break me off a piece of 'dat

Jeg skal klage litt først, så skal jeg gi deg oppskriften på perfekt brokkoli.gruppe 13 004Økologi er bra. Økologi er bra for deg, for oss, for bonden og hans barn, for jorden og dens barn, for kroppen og for sinnet - for så opphausa som økologi er i dagens ortoreksisamfunn så blir man faktisk psykisk glad av økologi også. Det er BRA. Men hvorfor må alt enkelpakkes i plastikk? DET er ikke bra. (Nå snakker jeg ikke spesielt om brokkoli som jeg jo vet trives godt med beskyttelse under transport, men hva med paprika for eksempel? Håpløst.)

Dernest. Dette er HELT sant. Hvorfor er Kiwibutikkene i Oslo dyrere på vestkanten enn på østkanten? Jeg bor på østkanten, og der koster en babysmoothie ca 7,50,- per pose. Men ved TO anledninger har jeg betalt rundt 11,- for samme pose - med et halvt års mellomrom på henholdsvis Kiwi i Bygdø Allè og ved Ullevål Hageby. Hva skjer med det? Hva koster en babysmoothie i resten av landet?

EDIT: Kiwi svarte meg på dette på facebook med argumentasjonen om at varene "mine" ble innhandlet med 1/2 års mellomrom. La meg uttrykke med klarere: For et halvt år siden var varen dyrere i Bygdø Allè enn hos meg. For noen dager siden var varen dyrere ved Ullevål Hageby enn hos meg.

Ok, nå - brokkoli, eller aspargeskål som den også blir kalt:gruppe 13 012Skyll brokkolien godt og kutt av stilken så langt nede at hele "buketten" fortsatt henger sammen. Denne skreller du og gir til barna eller spiser selv, mens brokkolien koker.gruppe 13 015 gruppe 13 019Fyll bunnen av en kasserolle med vann og relativt mye salt (ca 1 ss). Kok opp, og legg brokkolihodet i vannet. Ha over lokk og la fosskoke til du lett kan "rive av" små buketter. Legg merke til at fargen blir freshere, og smaken er deilig salt og frisk. Perfekt!gruppe 13 024 gruppe 13 032