Saken er....

ny1-090.jpg

At mannen min lager bedre bearnaise enn jeg gjør. Det er egentlig helt greit. ny1 086ny1 083ny1 097ny1 089

Til 1 person: (but who are we kidding, du bør lage dobbel porsjon med det samme)

1 eggeplomme - 100 gram smør - 2 sjalottløk - estragon - vineddik - hele pepperkorn - cayennepepper

Lag en reduksjon av vineddik, finhakket sjalottløk, pepperkorn, litt cayennepepper og estragon.

ny1 050

Smak underveis og når reduksjonen "smaker" estragon bearnaise, siler du væsken. Press gjerne ned på løken slik at du får med så mye av væsken som mulig.

ny1 059

Pisk eggeplomme sammen med eddiksreduksjonen og smelt smør.

ny1 063ny1 061

Deretter heller du det smeltede smøret inn i eggeplommen over varmebad og rører til den tykner.

ny1 065ny1 067

Pass på at den ikke sprekker! Men - hvis den mot formodning skulle sprekke, fortvil ikke - matvrakbloggen.no jobber intenst med å lage instruksjonsvideo for å redde sprukket bearnaise, hollandaise og majones. Det ER mulig! :)

ny1 090