Hissigproppen

Hvis jeg forteller deg at ingrediensene på bildet under (og ingenting annet enn tid) kan skape din nye favorittsaus, kommer du sikkert ikke til å tro meg. Men prøv! I dare you. ny7 005

I vår familie kaller vi denne varianten av pasta arrabiata "pasta med rød saus". Den tar litt tid å lage, men krever svært lite arbeid. Fordi den bruker etpar timer uansett om du lager til en eller ti personer, lager jeg alltid en stor porsjon når jeg først lager den, så har vi pastasaus til hektiske hverdager i fryseren. (Ikke et vondt ord om pastasaus på glass altså. Neida.)

Hakkede tomater - knust tørket chili - hvitløk - honning - olivenolje - pasta

Kutt hvitløk og fres i rikelig med olivenolje sammen med etpar teskjeer knust tørket chili (iom at sausen koker så lenge, blir den ikke så sterk som man kanskje først tenker, og den skal ha litt punch.) Pass på at hvitløken ikke blir brent!

ny7 054ny7 055

Når det freser godt, har du i tomatene. Dette kan jo SELVSAGT lages med ferske tomater, og herregud - har du økonomi og tålmodighet til det, er du et bedre menneske enn meg. Men ferdighakkede funker også fint. Man måsta jämföra. Og selv med ferdighakkede tomater er dette bedre enn ferdigsaus på glass.

ny7 092

La dette putre under jevnlig omrøring (så sausen ikke brenner seg i bunnen) i etpar (4-5) timer, til væskemengden har redusert med ca halvparten. Deretter har du i en liten klunk med honning - omtrent like mye som chili? Smak til, men husk å røre ut honningen godt før du tar i mer - balanse er nøkkelen! (Som oftest trenger man ikke salt fordi smaken blir så konsentrert.)

Kok pasta i ramsalt vann. Hell av vannet og rør inn pastasaus mens kasserollen står på medium varme, slik at pastaen rekker å absorbere noe av sausen. (Takk Ralphie - hvem sier man ikke kan lære noe av å se på tv?)

ny7 100ny7 107ny7 113

Fordel resten av sausen i oppbevaringsbokser og frys ned. Husk å skyll alt godt før du putter i oppvaskmaskinen, ellers ender du opp med at all din hvite plastikk blir orange!

ny7 120