Spoiler alert!

Hvis du og jeg er så nære at du regner med at jeg kommer til å gi deg en julegave, må du for all del ikke lese videre. ny5 108 ny5 107

For en uke siden fikk jeg en sms fra naboen min, Grethe. Inkludert i tekstmeldingen, var et supergenerøst tilbud - om å plukke (og få) alle solbærene hennes! Hur stas som helst. Først tenkte jeg å lage solbærsaft, i hovedsak til å ha hjemme. Men etter litt iherdig googling, kom jeg frem til at jeg skulle prøve meg på en av mange ting jeg, min svigermor og Hercule Poirot har til felles. Crème de Cassis!

For å lage god solbærlikør trenger man rødvin og en sprit - enten vodka eller brandy. Men hvilken vin skal man velge? Jeg spurte ekspertene.

ny5 117

(Denne oppskriften holder til ca 1 kg solbær.)

ny7 012

Mos bærene, jeg gjorde det i kjøkkenmaskin, men for hånd funker jo selvsagt fint, dog det tar en god del lengre tid. Ha de så i en stor glass eller keramikkbolle.

ny7 037

Hell over to flasker rødvin (jeg brukte en rimelig barbera d'asti etter råd fra ekspertene.) bland godt, dekk med plastikk og la stå 24-48 timer. Jeg satser på 48 timer, og kommer tilbake med oppdatering på søndag!