Heaven in earth

Fløtegratinert jordskokk er ikke bare utrolig godt, det er også veldig sunt! DSC_0294

Skrell jordskokkene, og ha de i en bolle med sitron og kaldt vann. (For å unngå misfarve) Jeg prøver alltid å skrelle på avispapir, så blir det lettere rydde!

DSC_0306

Deretter kutter du røttene i skiver, enten med kniv eller mandolin. Jeg brukte mandolin denne gangen, og det gikk fint helt til jeg ble uoppmerksom og kuttet pekefingeren. Au. Kok opp fløtemelk (eller bare fløte, hvis du er skamløs) og la jordskokken putre til den er mør. Ha gjerne i etpar hvitløksfedd i tynne skiver og litt salt. Så kan du enten ha hele blandingen over i en ildfast form - eller fjerne jordskokkene og la fløtemelken redusere enda litt i gryta først, hvis den ikke ser ut til å ha tyknet noe særlig.

DSC_0307 DSC_0309

Bak i ovnen til de blir gyldne på toppen og server til omtrent hvasomhelst. <3

DSC_0351DSC_0348