Shhhh....

DSC_0418.jpg

Neida, ingen Chiantivitser nå. Men disse kjøttbollene av lam skapte helt organisk stillhet rundt spisebordet VÅRT, iallefall. DSC_0466

Du trenger: kjøttdeig av lam (500 gram) - hvitløk - timian - egg - salt

DSC_0418

Jeg er ikke helt sikker på hvorfor - men i Kina lærte jeg at man kun skal røre i kjøttfarse en retning, det vil si at hvis du begynner å røre mot venstre, så må du fortsette å røre mot venstre. Bland sammen ingrediensene og rør mot venstre. (Eller høyre.)

DSC_0423

Stek en testbolle før du setter i gang. Jeg liker vanligvis best å steke kjøttboller i jernpanne, men iom at kjøkkenviften vår ikke er kommet enda, blir det Brannmann Sam med en gang, selv når vi steker asparges i jernpanne - så denne gangen måtte det bli pragmatisme foran perfeksjon.

Lag en dressing av hvitløk - basilikum (eller en annen urt du har stående) - sherryeddik (eller en vineddik) - olivenolje - salt og honning

DSC_0433 DSC_0439

Rens og kutt en avocado i terninger og vend i dressingen. Server gjerne med fetaost, eller hva annet du skulle ha i kjøleskapet!

DSC_0463