Veldig, veldig gammelt brød

ny12-006.jpg

Visste du at vi har spist arme riddere i Norge siden 1400-tallet? La oss kalle det en klassiker. ny12 003

Arme riddere er en veldig populær lørdagsfrokost hos oss, jeg bruker grovt brød, helst litt tørt - du vet, de skivene som ligger ytterst i brødposen for å beskytte de stakkars indre skivene man egentlig vil ha til frokost.

Ellers trenger du: egg - melk - kanel - vaniljepulver - honning.

I de første oppskriftene på "denne typen" brød (da het det "søt rett", ca år 4-5 evt) brukes kun melk og ikke egg overhode. Men hallo - den oppskriften er over 2000 år gammel, så litt tweeking må vi kunne tillate oss.

Bland ingrediensene og legg brødskivene i blandingen. Honningen må røres godt inn - du kan selvfølgelig bruke sukker istede, men jeg syntes honning smaker bedre. Vend alle skivene slik at brødskivene suger opp så mye væske som mulig. Stek skivene i smør, og topp med lønnesirup og melis, eller bare melis. Eller begge.

Hvis du skal ta bilde til insta for eksempel vil jeg også anbefale å kjappe deg, for vips - så er de borte!

ny12 006ny12 011