Burn baby, burn

DSC_0322.jpg

Mandler, sukker, smør. Hva er det å ikke elske? DSC_0316

Finn frem tre like skåler. Fyll med henholdsvis mandler, sukker og vann. Bland sammen i en stekepanne.

DSC_0322

La blandingen koke under jevnlig omrøring (ikke konstant) til vannet har fordampet.

DSC_0323DSC_0330

Når vannet har fordampet blir mandlene dekket med et tykt grovt lag sukker, det kan minne om havsalt i konsistensen.

Nå blir det litt vanskelig, men ikke så veldig.

Samtidig som du vil at noe av sukkeret skal smelte helt og bli karamell, vil du også beholde noe av "havsalt-sukkeret" sin konsistens. Jeg pleier her da å la en side "smelte", så røre kjapt slik at alle mandlene blir delvis dekket av karamellen, og fortsette til alle mandlene er dekket av glossy karamell. Ha oppi en generøs dollop meierismør for ekstra gloss. (De blir lettere å skille også da.) Hell nøttene over på bakepapir og dra dem lett fra hverandre med to gafler.

Akkurat nå er de veldig varme. Veldig, veldig, veldig varme. IKKE smak før de er helt avkjølte. De er virkelig veldig, veldig varme.

DSC_0331

For ordens skyld kan jeg fortelle at jeg de første årene jeg lagde brente mandler skåldet dem først. Men helt ærlig - det er i overkant mye jobb for å se dem forsvinne i den rekordfarten de kommer til å forsvinne, straks du setter en skål på bordet.