Le freak!

DSC_0450.jpg

Hvis jeg skulle drukne i noe annet enn vann, ville jeg sannsynligvis valgt denne hønsefrikasséen. hønsefrikassé

Det er umulig å se hvor godt det smaker. Og ta det helt med ro, dette er ikke den melne, daffe, tørre du har fått servert i barndommen sorry mamma.

høne

Nok til 8 personer i teorien, men kanskje bare 4 i praksis:

2 høner - 1 pk selleri - 8 middels store gulrøtter (skal tilsvare mengden selleri) - 2 gule epler - laubærblad - pepper - 1 kartong fløte ("liten") - 2 dl til en flaske hvitvin alt ettersom hvor kraftig vinsmak du liker - 4-5 ss hvetemel

Alle grønnsakene skal kuttes i medium biter (se første bilde) bortsett fra eplene som skrelles og så skives ganske fint. De forsvinner nesten i sausen! Nam.

hønsefrikasse3

Kok hønene lol i vann med laurbærblad og en generøs klype sorte pepperkorn i ca 1 1/2 time til kjøttet er mørt og det er lett å plukke av beinet. Fjern hønene fra kraften og reduser til den begynner å smake godt.

Lag en "cowboy roux" (men + vann) og bland halvparten av den, sammen med fløten, kjøttet du allerede har plukket fra hønene LOL og gulrøttene i kraften. La dette småkoke til gulrøttene begynner å slappe av. Ikke glem å røre forsiktig, men ofte.

hønsefrikasse4

Ha i epler, selleri og vin, og la koke litt til. Du kan også koke ut alkoholen av vinen på forhånd ved å varme en gryte og ha vinen oppi den glohete gryta. For å være på den sikre siden, liksom.

DSC_0427DSC_0426

Salt etter behov, server med kokte poteter -  og avlys alle avtaler du har på kvelden først som sist. Du kommer til å spise deg så mett at du ikke vil orke å overholde dem uansett. <3

DSC_0450

//Denne oppskriften er originalt noe av det beste Andreas Viestad vet.//