Open face sandwich

DSC_0544.jpg

Dette innlegget inneholder sterkt grafisk materiale som kan virke støtende for enkelte. Isåfall kan du jo kanskje spørre deg selv, såfremt du spiser kjøtt - hvor du tror kjøttet egentlig kommer fra. svin

Fire dager før jul kom en hvit varebil kjørende opp gaten jeg bor i. I bilen var verdens kuleste bonde, og med seg hadde han en halv, tidligere lykkelig gris - som ikke bare var ex-happy - den var også partert og separatvakumert. Jeg skal kjøpe gris av Knut resten av livet.

Ribben gikk med på juleaften, og fryseren er full av lykkelige skinkesteker. Vi bestemte oss for å teste hodet i romjulen. Først kokte vi det i den største gryten vi hadde - den var selvsagt ikke stor nok, men etter litt iskald maltraktering av bakhodet, fikk vi dekket hele hodet med vann. I vannet hadde vi laurbær, løk, selleri, pepper. Hodet fikk koke i ca 2 timer, da var kjøttet mørt nok til at man bare kunne rive det av.

DSC_0524

Som byjente er det første gang jeg trakterer et grisehode, og jeg må innrømme at det var perioder i prosessen som var tøffere enn andre. Som da jeg silte kraften og fant en tann. Men som det ble sagt en gang i fjor, man må bare ta seg sammen, hehe.

Vi marinerte kjøttet i en blanding av mirin, fiskesaus, soyasaus og sesamolje i kjøleskap over natten. Deretter varmet vi det bare opp i ovnen, smurte sambal oelek på noen ferdigkjøpte nanbrød, salat - rull, spis. Det er seriøst noe av det beste noen av oss har spist i hele våre korte liv.

DSC_0541DSC_0544

Nå handler riktignok denne ikke om den type "partition" man bedriver når man parterer et dyr, men låta er jo tilstrekkelig grisete likevel høhø.