Public service announcement; Bacalhau!

20130404-155430.jpg

(Dette er egentlig mitt første blogginnlegg, publisert i april 2013 - men jeg ble nødt til å publisere det igjen, etter heftig etterspørsel om oppskriften fra denne glade gjengen av klippfiskskeptikere - som (nesten) samtlige forsynte seg to ganger.) 402a5c387b0011e3a7dc1272c310b776_8

Da jeg smakte min venninne Renatas usannsynlig gode Bacalao, ble min kjærlighet til klippfisk gjenopprettet. Heldigvis.

BacalaoI 2001 forspiste jeg meg på Brandade, og bare tanken på klippfisk har vært nok til å drepe alle former for apetitt siden. Det var derfor med skrekk og gru jeg satte meg ned ved det alltid så sjenerøse middagsbordet til Erlend og Renata, bare for å oppdage at vi skulle spise Bacalao, og bare det. Ikke så mye som et blad hjertesalat eller en brødskalk så langt øyet kunne se.

Hadde det ikke vært for at jeg var langt forbi skrubbsulten og to dager over termin, kan det hende jeg faktisk hadde stått over, SÅ terroriserende var mine minner av klippfisk. Men heldigvis (og kanskje ikke overraskende) var jeg det! Det var en helt magisk opplevelse, og jeg ser den magien igjen hver gang jeg serverer den til noen som aldri har spist ekte, brasiliansk Bacalao før. Det var faktisk på nære nippet at jeg forspiste meg klippfiskorientert en gang til! Da jeg etpar måneder senere spurte Renata om jeg kunne oppskriften, fikk jeg denne fantastiske tekstmeldingen: Renatasms

Og det var virkelig alt som skulle til. Ikke glem å vanne ut fisken et døgn i forveien, samt å skifte vann etpar ganger. Lykke til! Dette er virkelig verdens beste baccalao.