Oh China, my China

Et par dager hver måned savner jeg kinesisk mat så mye at jeg blir tullete av det. Dessverre har jeg til gode å finne en SKIKKELIG rå "hverdags"-restaurant - når det kommer til kinesisk i "denna by'n" er det liksom enten full blown gourmet - eller banket kjøtt med brun saus, og svært lite imellom. Man må altså gjøre det SJÆL. DSC_0182

Det trenger ikke være mer enn to komponenter + ris, her i form av marinerte koteletter jeg har skåret i strimler, banket og woket. Tilbehøret er en lun koreanske potet og brekkbønnesalat med pepper og sesamfrø. Resultatet var akkurat det jeg var ute etter!

Vi begynner med det som tar lengst tid; marinaden. Egentlig bør du gjøre det dagen før for virkelig dyp smak på kjøttet - jeg brukte en pakke av de lykkelige kotelettene jeg fikk levert på døren før jul.

I marinaden hadde jeg; 1 dl soyasaus - saften av 1 lime - 1 ss sesamolje - 1 ss fiskesaus - 1 ss sambal oelek - 2 ss brunt demerasukker og 1 ss sriracha med ekstra hvitløk. Dette blandet jeg godt i en vakumpose, hadde i kotelettene, vakumerte og klemte godt sammen, så alle sidene av kjøttet ble dekket. Deretter la jeg posen i kjøleskapet - her kan den ligge over natten, eller etpar timer - men fire kan være et slags mentalt minimun.

Når kjøttet er ferdigmarinert, kan du skjære vekk ben og store fettrander. Jeg lagde en kraft på disse, litt vann og resten av marinaden, som senere fikk redusere med litt honning til den ble en sticky glaze.

DSC_0131

Renskjær kjøttet i litt under fingertykke strimler, ha i en pose og bank flate med en kjevle, vinflaske ol. Et godt tips for saftig kjøtt er å ha litt maizenna i marinaden, men dette prøvde jeg ikke i denne omgangen.

DSC_0142DSC_0154

Og hvis du lurer på hvorfor jeg bruker min datters Masahiro-kniv, kan jeg fortelle deg at dette skjedde med min tidligere favoritt </3:

1b3eb8647ab611e3b833123fdcabf3b2_8

Uansett; sil kraften etter en times tid, og plukk av kjøttet som er igjen på beina - dette er perfekt til en sandwich, i stekt ris eller på pizza ol <3. Reduser kraften videre og ha i litt honning - til den får sirupaktig konsistens.

Stek kjøttet kjapt på sterk varme. Jeg brukte ca 1 kg koteletter - og stekte i 4 omganger for å få kjøttet ordentlig stekt og ikke kokt. Ha over sirupen, rør og server! Oppskriften på koreansk potet-brekkbønne salat kommer i morgen! <3

DSC_0184