All the single ladies pt II

Det er nesten umulig å åpne døren inn til vaskerommet vårt. Det er med andre ord ikke bare matvrakbloggen som har fått lide under at mannen min har vært tre uker i Guinea for å gjøre verden til et bedre sted. 1896896_489775164467780_840977282_n

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen - aleneforeldre, de er en helt egen, beinhard rase - som jeg beundrer mer enn umami.

Men nok om oss. Det er meg en glede å endelig kunne dele denne magiske oppskriften med dere - på en trippel Jonas-favoritt;

Hvit sjokolade + Pistasj = Tidenes mest syndige pannacotta.

jonas

Det viktigste når man lager pannacotta (eller andre puddinger som ikke skal være helt faste) er å forstå hvordan gelatin funker, og hvordan det reagerer med væske. Dette tar etpar ganger, men jeg pleier å ha som tommelfingerregel at jeg bruker halvparten av gelatinen i oppskriften for å få pannacottaen slik jeg syntes at den skal være slik den skal være. Og hvordan er nå det, tenker du kanskje? Den beste beskrivelsen jeg har hørt, skal jeg prøve å gjenfortelle nå;

Pannacotta skal ha samme "skjelving" i konsistensen som den fyldige bakdelen til en formfull kvinne som går i høye heler. En elegant men ubestemmelig bølging på en måte da.

Nok til 4-6 personer

5 dl fløte - 2 ss sukker - 1 1/2-2 flak gelatin (ikke halvver fra denne oppskriften, da hehe) - 100 gram hvit sjokolade (jeg brukte en med pistasjnøtter, men vanlig hvit sjokolade er mer enn godt nok) - 50 gram usaltede pistasjnøttkjerner.

Kok opp fløte og sukker. Når fløten når kokepunktet, senk temperaturen og la det småputre i et lite kvarter.

DSC_0058

Legg gelatinen i bløtt, ca 5 minutter

DSC_0060

Finhakk pistasjnøtter

DSC_0063Klem vannet ut av gelatinen

DSC_0072

Grovkutt sjokoladen

DSC_0076

(Dette kan også være en fin jobb som tar laaaang tid for en prinsesse eller liknende. Lang nok til at du rekker å tømme og fylle oppvaskmaskinen for eksempel.)

DSC_0080

Ha sjokoladebitene + de finhakkede nøttene i den varme fløteblandingen og rør til gelatinen er oppløst.

DSC_0084

Jeg lot nøttene infusere i fløten i ca 30 minutter

DSC_0089

Sil av blandingen

DSC_0100

Og fordel den silte pistasj-sjokolade-fløten på passende beholdere. Jeg gikk for en regnbue av forskjellige kaffekopper. (Ikke en ordentlig regnbue altså). Må stå kaldt i minimum 2 timer før servering.

DSC_0104

Jeg prøvde å lage en slags knekk med utgangspunkt i denne oppskriften på brente mandler av de resterende pistasjnøttene, men det gikk bare sånn passe. Neste gang tror jeg faktisk at jeg skal skylle av dem fløterestene først!

God helg! <3