Få opp Øya!

På bildet under, har Jonas og jeg vært kjærester i ca 3 uker. Litt over en halv Sonic Youth konsert senere, er vi forlovet! Øya 2008 FTW altså.

øya

Men - Øya 2009 FTW også. Og 2010. Og 2011. Og 2012. Og i fjor, da! For ikke å snakke om hvordan det blir i år - OUTKAST på dagen seks år etter rockefrieri? OG ti minutter hjemmefra istede for 34-bussen i 11 stopp? Drømmespoiler; Jag knäpper mine fingre.

Vi pleier stort sett alltid å kjøpe ukespass til Øya den tredje uken i august. Deretter låser vi kontordøra i 51 uker.

Men stopp en halv. Dette innlegget handler egentlig ikke om den gangen jeg kjøpte to (2!) hamburgere fra Illegalboden til meg selv samtidig, eller om det dødsromantiske bryllupet i Tokyo midt under en tyfon. Regn i brudesløret og sånn.

100_1229

Dette innlegget handler om kjøkkenhagen min! Men først, anekdoten som inspirerte den til å bli heløkologisk. I fjor overhørte jeg på Øyafestivalen, den mest økosexy samtalen jeg noensinne har hørt. (Den dreide seg om en av matbodene på festivalen.)

xx1: De har ikke papirer på at kjøttet er økologisk.

xx2: Så er det ikke godt nok. Steng dem. Umiddelbart.

Det var et imponerende gjennomført, prinsippfast muskelflekseshow jeg ble vitne til - men for meg, først og fremst utrolig inspirerende. Og ikke minst en påminnelse om hvor viktig det er å ikke gå på akkord med egne prinsipper fordi man ikke er villig til å ta den ekstra runden.

Men - tilbake til kjøkkenhagen:

IMG_1121

I år, som i fjor - blir det honningtomater, og basilikumskloning, men i år med økologisk gjødsel;

DSC_0012DSC_0132

I tillegg til månedsjordbær (jeg har troa på at de tar seg sammen)

DSC_0008

Egenplantede solbær så jeg ikke trenger å "låne" fra naboen til Creme de Cassis

DSC_0134

GRØNNKÅL

DSC_0129DSC_0130

Og noen usikre vannmeloner som ikke viste mye tegn til liv før min nabo Vera ga meg skikkelige instrukser

DSC_0018DSC_0124