Godt levert matkasse, rett hjem!

Hei, jeg heter Pia - og jeg er et dårlig menneske. IMG_0029

Forleden tok jeg meg i å nesten kjefte på en god venn fordi han etpar ganger i uka benytter seg av et "matkasse"-tilbud. I ettertid har jeg tenkt mye på hvorfor jeg hadde behov for å fortelle ham hvor utrolig dyrt det er (det er jo egentlig ikke så dyrt) - hvor lite frigjørende det er at andre bestemmer hva du skal spise (for det har jeg jo utrolig mye imot når jeg er ute og spiser for eksempel, kremt) og ikke minst... hvor utrolig dyrt det er! (Dette gjentok jeg flere ganger.)

IMG_3313

Det saken handler om, er jo ikke egentlig at jeg har så himla mye imot slike matkasser, jeg ser jo nytteverdien, tidsbesparelsen, den frigjørende kreativiteten og tilogmed matgleden det kan skape og vekke hos folk. Problemet mitt, er at jeg er så INNMARI redd for å bli lurt! (Hvor mye betaler jeg egentlig per kg for de rødbetene i den matkassen?) Og så er jeg veldig, veldig glad i å gjøre regnskap som ikke ender i en masse røde tall. Derfor foretrekker jeg å sjekke hvor jeg kan finne produkter av god kvalitet - til en rimelig pris. For noen er selvsagt tid penger, men for en person som meg i en vanlig, avklart stilling - er det på "egentiden" man kan gjøre de største innsparingene.

Er de virkelig verdt 300 kroner kg? (De var det)

Løsningen min ble rett og slett å gå i meg selv, og derfor skal jeg eksperimentere litt mer på hverdagskjøkkenet selv. Jeg skal bli flinkere til å ta bilder slik at jeg faktisk får lagt ut oppskriftene jeg tester - til andre Onkel Skruer der ute som er redd for å bli lurt, og er lei av de samme 10-12 rettene som går i rotasjon hver måned. Istedenfor å kjefte i kantina.

DSC_0170

Stekt kylling med sellerirotmos og spisskål myk som smør (Har aldri laget det før, helt sant)

DSC_0414

Til en voksen og to barn (eller to voksne) trenger du: 1 kyllingbryst (32 kroner) - 1 sellerirot (7 kr) - 1 spisskål (14 kr) - ca 100 gram smør (6 kr) - 1/2 dl melk (1 krone) - salt, pepper, olivenolje (3 kroner)

DSC_0386

(Totalt 63 kroner)

DSC_0397

Start med å salte og pepre skinnet på kyllingen, og stek med skinnsiden ned i litt olje i etpar minutter på høy varme til den er crispy. Ha i ovnen. (170 grader) De lærde strides om kjernetemperatur, jeg pleier å skru av ovnen når den er 70 grader (ca 15 min) og la den "hvile seg" til en 72-73ish, da er alt kjøttet hvitt - men kyllingen er fortsatt saftig.

DSC_0398

Rens og kutt selleriroten i terninger (jo mindre, jo kortere koketid) og kok i vann en ca 10 minutter eller til de er myke. Sil av.

DSC_0393

Kålen kutter jeg i båter (en "vanlig" spisskål ca 8 båter) og koker i lettsaltet vann under lokk i ca 5-7 minutter)

DSC_0408

Ha litt smør og i dette tilfellet melk (fløte funker selvsagt også veldig bra) og mos med rotmoser. Jeg flottet meg litt ekstra med å rive over litt parmesan, men det er ikke nødvendig (selv om det jo alltid er veldig, veldig godt.)

DSC_0411DSC_0402

Når kålen er ferdig, siler du den og har i resten av smøret i biter. Ha over lokket igjen og la stå til kyllingen er ferdig. Når det er tid, tar du av lokket og rører lett rundt i kålen med en skje, og serverer. Ny favorittmiddag! Og det ble akkurat nok igjen til at jeg slipper å stå i kø i kantinen i morgen når lunsjtid kommer.

DSC_0417DSC_0412