Salt & sensurert

Denne bloggen startet litt som en spøk. Men i en slags tomromskrise da min favorittmatblogger Hanne ga seg rett etterpå - så ble det liksom bare sånn. bilde

 

Da vi ble kjent med Hanne, jobbet hun for et av mine favoritt matmagasin, og kom for å dekke en ikke helt useriøs matkonkurranse vi hadde utfordret til.

149893_10150311910990581_1072469_nJeg lærte en svært verdifull lekse, nemlig ikke å gi poeng for å være hyggelig (Tore) - men jeg er stolt av andreplassen altså. Sånn litt iallefall.

171347_10150396168990581_6093463_oUansett - det dette innlegget handler om er ikke matkonkurranser, matblader, andre matblogger eller det faktum at Tore (yes, I said it!) ga min syvretter (som startet med selvskutt, einegravet rypehjerte på hvitløkskrem) 14 poeng av 20 mulige fordi han syntes stolene var litt ubehagelige.

DSC_0363

Det handler om rødbeter.

For når man skriver om rødbeter, er det en ting man bare ikke kan nevne. Det passer seg absolutt ikke, det er ingenting ved det man kan ta med inn i det elegante matblogg-universet, og det er nesten synd, for det kan være skikkelig skremmende. Hanne derimot, skrev det. Vi hadde noen lange diskusjonsrunder (som jeg dessverre ikke finner nå, har lett) - men uansett - jeg klarer ikke anbefale folk en rett med rødbet uten å tenke på denne lange diskusjonen med Hanne.

DSC_0364

Poenget er dessverre, at hun hadde et skikkelig godt poeng. Så jeg nevner det kjapt. Hvis du lager dette til middag i dag, og i løpet av dagen i morgen plutselig får for deg at du skal dø, ikke vær bekymret. Ok?

DSC_0368

Saltbakte rødbeter:

Skrell rødbetene (pass på lyse kjøkkenflater eller tekstiler som tar til seg farge!) og ha over en "seng" av grovkornet salt. Ha i ovnen og bak på ca 190 grader til du kan stikke en kniv inn og den møter lite motstand. (ca 1-2 timer alt ettersom hvor store rødbeter du bruker)

DSC_0371

Du kan sikkert få dem penere enn de jeg har her, men det skal godt gjøres å få dem bedre! Sannheten er at disse er litt todelte. For de er litt salte i øverste halvdel og ganske salte i nederste halvdel. Dette er selvsagt noe vi gjør pga de to parene med små nyrer vi bor sammen med. Men hvis du kan ha hel-salte, ville jeg kanskje snudd betene halveis. Og så kan du selvsagt dekke med aluminiumsfolie for et mindre "rustikk" utseende.

DSC_0375

Men som du ser av bildene, kunne ikke vente med å spise en her og en der til jeg hadde fått tatt bildene engang. Funker som tilbehør til omtrent alt av kjøtt, fisk og grønnsaksretter.

Edit: Etter at dette innlegget ble postet, gjorde Jonas meg oppmerksom på at virkeligheten var enda litt mørkere enn jeg husket....

image