Drop the pressure!

DSC_0179.jpg

Jeg fikk trykkoker til jul av svigermoren min for noen år siden. Jeg skal være ærlig - det har tatt litt tid å bli ordentlig kjent med den. Men er det et så komplisert maskineri som noen av oss egentlig vil ha det til? Selvtilliten økte da jeg så denne semirosa versjonen på DDR museum i Berlin. (Sjekk den Bottegainspirerte vannkokeren, hehe)

IMG_4485IMG_4484

Hva passer da bedre enn å teste en DDR-inspirert объедки-gryte i trykkoker?

Til 4 personer:

  • 2 røde løk/sjalottløk eller begge
  • 5 fedd hvitløk/1 kinesiske hvitløk
  • 12-20 stk medium champinjong eller annen sopp
  • 5-8 medium poteter
  • 3-5 dl kraft, kylling eller vegetar
  • 1-2 dl fløte
  • 1-2 dl madeira/portvin (kan sløyfes)
  • bacon til pynt (kan sløyfes)

DSC_0172

Kutt og rens løk, hvitløk og sopp. Skrell poteter og skjær i terninger.

DSC_0177

Svett løk og hvitløk i litt olje.

DSC_0193

Ha i soppen. Sopp slipper vesken mye raskere om du strør over litt salt.

DSC_0196DSC_0206

Ha i kraft, madeira og poteter. Kok under lokk til potetene er myke - i dette tilfellet (pga trykkoker) tok det vel ca 15 minutter fra trykkokeren var ordentlig i gang. (Men det tar jo fem minutter, da)

DSC_0207DSC_0222DSC_0224

Ta av lokket, ha i fløte og la småkoke uten lokk i 5-10 minutter mens du eventuelt steker bacon til pynt. For en mer "Stroganoff-aktig" smak kan du ha i dill og svart pepper for eksempel.

DSC_0246

Smak til med salt/evnt pepper og dill - og server med (eller uten) bacon!

NB - du kan selvsagt lage denne uten trykkoker, det tar bare litt lenger tid å koke i "vanlig" gryte under lokk.

DSC_0236