Restetorsdag; nok en "omelett"

Etter fastelavnsboller med eggekrem-krem, samt trukket torsk med hollandaise til middag, hadde vi ca 9 eggehviter i en skål. Og du vet hva de sier om eggehviter? (Neida.) Men god fritattaish eggegreie som jeg mer eller mindre feilaktig omtaler som omelett blir det iallefall. Skikkelig god. Du trenger:

  • 3-4 stenger selleri
  • 1 stor sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 9 eggehviter i en skål (eller færre)
  • 3 egg
  • ca 250 gram ost du liker (vi blandet fyldig Norvegia, blåmuggost og Gouda)
  • 2-3 modne avocado
  • Oregano (jeg brukte tørket)
  • Hvit balsamico

Vask, rens, kutt selleri, sjalottløk og hvitløk. Ha i stekepanne og stek på middels varme til de blir blanke.

DSC_0050DSC_0053

Ha tre egg i bollen med eggehviter og visp sammen. Eventuelt kan du bare ha noen egg i en bolle og vispe sammen, hehe.

Ha litt oregano eller et annet krydder du liker i stekepannen.

DSC_0065

Kutt ost i grove biter, eller riv den.

DSC_0063

Ha eggeblandingen i stekepannen, plasser de grove ostebitene utover, ha eventuell revet ost over tilslutt.

DSC_0075DSC_0087DSC_0082

Sett hele stekepannen i ovn på ca 150 grader i 10 minutter eller til midten av omeletten er stivnet. Husk grytekluter når du sjekker det, og tar den ut!

DSC_0089

Skrell og kutt avocado, ha over en dasj hvit balsamico. Bland og server vedsidenav.

DSC_0093