Grove vafler med banan og gresk yoghurt

DSC_0214.jpg

La oss feire vaffeldagen (what?) med denne superdigge, ganske sunne grove bananvaffelen med gresk yoghurt! I tillegg er denne en suveren redning hvis man finner brune bananer innerst i kjøleskapet og ikke liker å kaste mat. DSC_0198

Jeg liker ikke varm banan, jeg liker ikke varm avocado. Bakte reddiker? Any day, men de to, de får jeg liksom ikke til å like når de er over 30 grader.

DSC_0216

Det vil si - inntil nå! La oss bare gjøre en ting klar. Vafler er (heldigvis) ingen eksakt vitenskap. En god vaffelrøre kan helt klart slumpes, og det er en ting som bestemmer om det blir gode vafler eller ikke av den; hvor lenge den får hvile.

DSC_0170

Du trenger til 10 vaffelplater (ca)

  • 2 dl havregryn (jeg brukte vanlige, store)
  • 3 egg
  • 5 spiseskjeer gresk/tyrkisk yoghurt
  • 5 svært modne mot overmodne bananer
  • 1 dl finmalt mel (jeg brukte rug)
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 4-6 dl melk (rør og se an, rør og se an)
  • Kanel & kardemomme
  • 2 spiseskjeer revet palmesukker (dette kan du fint sløyfe)

Ha havregryn, egg, yoghurt, banan og krydder (ca 1 spiseskje av hver) i en bolle. Jeg rev også ca 2 spiseskjeer med deilig, karamellfarget, lykkelig og sunt palmesukker - men bananene er så søte at dette egentlig ikke er nødvendig.

DSC_0155DSC_0159DSC_0162DSC_0167DSC_0174

Mos - jeg brukte en "stamper" eller hva det heter - slik man lager potetmos med, du vet. Mmm.. Potetmos... Anyway - mos godt. Bland sammen mel og bakepulver, vend inn i røren.

DSC_0177DSC_0178DSC_0182

Spe med melk til den er på tykkelsen av en smoothie som har stått på benken i en time eller to. (Ikke lat som om du ikke vet hva jeg snakker om, hehe)

DSC_0191

La røren svelle i minst 30 minutter.

DSC_0196

Stek vafler - bli familiens/vennegjengen/nabolaget/jobbens superhelt!

DSC_0193