APRILSNARR - Anis + chili = kinesisk forbrenningste!

Ah, jeg syntes jeg var så morsom her, men ikke så gjennomtenk kanskje -  beklager hvis noen følte seg lurt på en måte som ikke fikk dem til å dra på smilebåndet :(  Med det sagt - så testet jeg jo å lage den, og den smakte faktisk veldig godt. Samt at både chili og anis har en masse positive egenskaper som hjelper på forbrenning og fordøyelse og sånn - men at det er en 5000 år gammel kinesisk hemmelighet stemmer på ingen måte. Beklager! :/

Under finner du innlegget slik det opprinnelig ble publisert. 

De første årene jeg var i Kina kunne jeg rett og slett ikke forstå hvordan de "fastboende" ikke la på seg. Det er sånne nesten absurde mengder olje i maten, og man gikk gjennom en masse ris i hvert måltid.

(Bilde under er fra bursdagsfest i Beijing, 16 april 2011)

unnamed (2)

I Norge "vet vi" jo at ris for eksempel inneholder så mye karbohydrater at det nesten er "verre" enn den stakkars poteten.

Men det tok lang tid før jeg turte å spørre - og jeg skulle nesten ønske jeg hadde tatt mot til meg tidliger! Min kinesiske venninne Mei kunne nemlig fortelle meg et eldgammelt kinesisk triks, eldre enn Norge har vært bebodd! En te av knust anis og chili som drikkes så fort som mulig etter at man har våknet.

DSC_0318

Mei fortalte at kombinasjonen av de to gjør at kroppen "stenger" av alt av overflødig kaloriopptak over det minimum vi trenger for å være sunne. I tillegg skal man få bedre hud og styrket immunforsvar!

DSC_0315

I utgangspunktet skal jeg innrømme at jeg var ganske skeptisk, og det at det "stenger av" kaloriopptaket er nok ikke helt riktig. Men! Det er ingen tvil om at kombinasjonen av chili og anis funker, og etter å ha lest meg opp på anis skjønner jeg heldigvis hvorfor.

DSC_0317

Helt ærlig, jeg tror denne "hemmelige" kinesiske forbrenningsdrikken som jeg starter hver dag med - er den eneste grunnen til at jeg ikke veier 200 kg - så mye som jeg egentlig spiser.  Det tar litt tid å bli vant til smaken, men hvis det er prisen å betale for å kunne spise så mye man vil - sign me up!

Du trenger:

  • 1 anisstjerne
  • 1/2 chili

Knus anisstjernene til pulver (tar litt tid, men verdt det!) i en morter, eller under et kjøkkenhåndkle med en gryte. Kutt chili og bland disse to - enten fortsatt i morteren - eller i en foodprosessor til du har en paste.

DSC_0320DSC_0322

I Kina putter de denne pasten rett i en kopp, men jeg liker best å putte den i en tesil, så blir det ikke like mange klumper. Hell over kokende vann og drikk alt så snart det er avkjølt nok til at du ikke brenner deg! <3

DSC_0324DSC_0325DSC_0327