Matvrakbloggens julekalender luke 1: Ovnsbakte kastanjer

God første desember, kjære venner! NÅ kan vi begynne å kose oss med kastanjer! Men husk, de kastanjene som faller fra trær både her og der kan være giftige, så det aller beste er å kjøpe dem i butikk.

Ta litt varmt vann på et rent kjøkkenhåndkle, og tørk over kastanjene. Skjær så et lite kryss på toppen (altså ikke den runde enden). Det kan virke litt hardt i begynnelsen, pass på å ta deg god tid til å finne en enkel metode og ikke minst riktig kniv - vi har bare 10 fingre!

Fyll en ildfast form med grovt havsalt, og sett kastanjene nedi.

Bak i ovnen på ca 200 grader i 20-30 minutter, men pass på å ikke ta de ut før de har "sprukket". Skrell kastanjene, du kan eventuelt varme dem opp kjapt hvis de er blitt for kalde i mellomtiden. Spis med hva du vil, vi spiser dem som snacks, akkurat som de er.

Kom gjerne med tips på hvordan du spiser kastanjer i kommentarfeltet!

Sulten på mer? Følg gjerne matvrakbloggen på facebook, instagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik