likør

Bootlegger 4 life

True blood, anyone? DSC_0077

Lykken er en nabo med solbærbusk! Vi fortsetter med likøren fra onsdag. Nå har den altså stått i 48 timer (moste bær og rødvin) i romtemperatur under plast. Deretter skal det hele kjøres glatt i en blender for eksempel. Jeg kjørte faktisk hele blandingen gjennom min nye juicepresse, med variabel suksess. Jeg er relativt bombesikker på at jeg fikk ut maksimalt av væske fra bærene - men det ble mye gris og tok utrolig mye tid. Og når væsken uansett må siles i kjøkkenhåndkle etterpå, tsk tsk. Neste gang bruker jeg blender.

DSC_0083

Når væsken er silt, har du i sukker, volumet skal tilsvare. Har du 2 liter væske, skal du ha i 2 liter sukker. Varm svakt og rør om til alt sukkeret er oppløst. La så sirupen stå på svak varme (skal IKKE koke, da dør alkoholen) i etpar timer så den får redusert litt.

DSC_0096

Steriliser flasker, mens du lar sirupen avkjøle.

DSC_0101 DSC_0104

Så blander du 1 del vodka til 3 deler sirup. På polet anbefalte de meg å bruke en vodka som var 60% - men jeg er ikke så glad i sterk likør, så jeg gikk for en som var 42,7 %. Ha over i flasker med trakt og la disse stå i MINST to uker før du tester.

DSC_0105

Men altså, jeg smakte med en gang - og den var helt usaklig god allerede da. De søte flaskene er på 7 cl og kjøpt her.

DSC_0131