Kylling "på boks" - verdens minst krevende middag?

På nett er dette en klassisk grillrett – men i min familie lager vi den i vanlig stekeovn, og serverer den som oftest på søndager.

Jeg har god erfaring med å lage den kvelden før den skal spises og bare lune den opp før servering.

Du trenger: (pr 4 personer)

  • 1 kylling (du vet hva jeg syntes om kylling allerede, sant?)
  • 1 0.5 liter boksøl/annen drikke på boks
  • 3-5 fedd hvitløk
  • 2-3 ss hvitløkspulver
  • 2/3 glass dijonsennep med honning og balsamico
  • 1 ts salt

Eller

  • 2-3 ss dijonsennep
  • 2-3 ss flytende honning
  • 1-2 ss balsamico
  • 1 ts salt

Start med å helle ut ca halvparten av ølen. Helst i et glass da, som du gjerne kan drikke mens du følger de neste trinnene i oppskriften.

Knus hvitløksfeddene “løst” med en kniv og ha i ølboksen. (Skallet kan gjerne være med)

Vask kyllingen og sett den oppå ølboksen. Pass på å sett den så langt ned du klarer, da blir hele “konstruksjonen” mer stabil.

Bland sammen sennep, hvitløkspulver, honning, balsamico og salt – og smør kyllingen inn med dette.

Sett inn i ovnen på 175-180 grader i ca 45-50 minutter – eller til brystet holder den temperaturen du ønsker. (Dette er jo så komplisert å formidle, for ovner holder forskjellig temperatur, og noen liker kyllingen nesten tørr, mens andre elsker den nesten rosa!)

Den ser kanskje litt brent ut, men jeg kan love deg at den hardeste kampen rundt middagsbordet da denne ble servert – det var om å få det superdigge søte, salte, krispy skinnet!

Vi serverte kyllingen med stekesjy fra ovnen, bakt potet med smør og en ovnsbakt blanding av selleri og epler. God middag!

DSC_02021-2.jpg

Sulten på mer? Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik