Lettsaltet eple & gulrotsalat

Du kan gjerne kalle det en colesklaw, men du kan også bare kalle det en lettsaltet eple og gulrotsalat.

Det er nemlig slik, at for lettsaltet eple og gulrotsalat er livet enkelt.

  • 2 gulrøtter
  • 2 harde, grønne epler
  • 1-2 dl majones
  • Saften av 1/2-1 sitron
  • 3-5 ss salt
  • 1 ts kayennepepper

Skrell og riv epler og gulrot. Ha etpar teskjeer salt over, og la stå i ca 1-2 timer i kjøleskap. Skyll godt og klem ut væske ved å ha de revede bitene i et rent kjøkkenhåndkle og klemme godt.

Det er dessverre litt vanskelig å si hvor mye majones du trenger, for størrelsen på gulrot for eksempel, varierer jo mildt sagt veldig! Men som en tommelfingerregel kan vi si at det skal være minst 50/50 eple og gulrot, og helst mer gulrot enn eple!

Bland majones med litt salt, sitronsaft og kayennepepper – til du syntes det smaker godt. Når du er der, har du de revete eple og gulrotbitene i en litt større bolle og vender inn majonesblandingen. Kan hende du blir nødt til å spisse den litt til med mer sitronsaft eller salt. Kos deg!