Denne lemonaden er kanskje litt sunnere enn vanlig, men det gjør den ikke noe mindre god - kanskje tvert imot!
Smaken er frisk og avkjølende, med en deilig sødme i bakgrunnen - og ikke minst litt sunnere enn den klassiske. Den er nemlig laget med palmesukker! Det smaker ikke kvalmende søtt, men har en liten veldig god antydning av karamellsmak. Jeg prøver alltid å erstatte vanlig sukker med palmesukker iallefall en gang i hver søte oppskrift jeg lager - med varierende hell, men i denne oppskriften funker det veldig bra.
Du trenger:
- sitroner
- palmesukker (må ikke forveksles med palmeolje!)
- vann
Jeg brukte ca 1 kg sitroner og 3 "puter" med palmesukker. Vask sitronene godt.
Fjern skallet og press sitronene.
Kok vann og palmesukker til det er en god sirup. (Husk at sirup tykner når den er avkjølt)
Ha sitronskallet i den varme sirupen, sett til side og la kjøle seg ned.
Bland alt sammen, juster gjerne med sirup eller sitron ettersom du liker den svakere, sterkere, søtere, surere.
Hell i glass med isbiter, topp med vann hvis du syntes lemonaden er for konsentrert.