Superkule, batikkinspirerte påskeegg

Snart er det påske! Jeg tør påstå at dette er en av de kuleste måtene å pynte egg til påskefrokosten på.  Disse stilige eggene lager du på kort tid, sannsynligvis har du alt du trenger i skapet allerede - og (!) du kan selvsagt tilpasse dem til dine favorittfarger!

Du trenger:

  • 4 hardkokte egg
  • 6-16 gummistrikker (helst tykke, som de rundt asparges, eller små som til regulering)
  • 4 forskjellige konditorfarger
  • eddik
  • vann

Ta strikkene rundt de hardkokte eggene. Vi fikk det ikke til med "vanlige" gummistrikker, og slo hull på et Frostarmbånd satt sammen av mange små. Men jeg tror det skal gå med de litt tykkere strikkene også.

Finn frem fire skåler det ikke gjør noe om blir farget. Fyll med lunkent vann til mengden er ca slik at egget dekkes halvveis av vannet. Ha i en ss eddik i hvert vannbad og ønsket mengde konditorfarge. Rør rundt.

Legg eggene i hver sin beholder og la ligge i fem minutter.

Tørk forsiktig med papir, snu egget og ha det i en beholder med en annen farge.

Gjenta tørkingen, denne gangen flytter du eggene til en tredje beholder de ikke har vært i, men setter dem "på rompa" dvs slik at bunnen er i kontakt med fargen. Siste gang gjentar du dette, men opp ned slik at de på en måte "bader" i den siste beholderen med farge de ikke har vært i enda.

 

For dramatisk effekt sprayet vi også eggene med en perlemorskimmer (til kaker) jeg kjøpte på ebay i et svakt, svakt øyeblikk.

Fjern strikkene - et voila! God påske!

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik