Gresskarsuppe med fem ingredienser!

En hjemmelaget suppe som er lett å lage? Som inneholder masse grønnsaker og lite usunt fett? Som du lager enkelt på kort tid, og som i tillegg er fullvegansk - såklart er det mulig. 

- Men smaker den godt, lurer du kanskje. Ja. For å si det mildt. 

Du trenger:

  • 1 flaskegresskar (over en kg)
  • 5 dl kokosvann
  • 1 glass thailandsk grønn curry
  • 3-5 hvitløksfedd
  • redusert grønnsakskraft (eller sterk buljong)

Er du klar? Her er min nye favorittsuppe - og du vet jeg er litt av en suppegjøk - så det sier ikke lite! 

Del flaskegresskaret i to og skrap ut frøene med en skje. Skjær av skallet og kutt i fingertykke stykker hvis du har god tid, og mindre terninger hvis du har dårlig tid. Ovnsbak i ca 30 min på 140-160 grader - eller til bitene er myke.

Legg hvitløksfeddene på en fjøl og "knus" dem ved å presse siden av knivbladet mot dem til de blir helt flate. Plukk av skallet og ha hvitløken med litt olivenolje i en stekepanne. Ha i 2-5 ss grønn curry og la dette surre i etpar minutter på medium varme. 

Spe ut med kokosvann og smak til med kraft. Når denne "basen" er så sterk at du griner litt på nesa når du tar en skje - blander du den med gresskarbitene og kjører sammen. Ikke bruk all væsken med en gang, ta det litt om litt.

Blir suppen litt for tykk når du har brukt alt gresskaret, kan du spe med vann/kraft.

Vi varierte også opp med å blande inn ris og kikerter for en digg, mettende og litt mildere gryterett.

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik