Det ultimate ostesmørbrød!

Et ostesmørbrød med skarp blåmuggost, frisk basilikum, søt sennep, salt bacon og selvsagt en fyldig ost - dette er utvilsomt mitt favorittsmørbrød i situasjoner som blir bedre av ost som smeltes. Når jeg tenker etter - hvilke situasjoner blir IKKE litt bedre av smelta ost?

Du trenger: 

  • brød (samma hvordan, bare ta noe du liker)
  • god, helst søt sennep (jeg brukte lønnesirupsennep)
  • blåmuggost
  • "vanlig" ost - her fyldig norvegia
  • frisk basilikum
  • tørrsaltet bacon/spekeskine eller liknende (hvis du vil)

Toast brødskiven lett, slik at den ikke blir deigete når osten begynner å smelte. Smør på sennep - denne er ikke sponset, men det håper jeg den blir i fremtiden - for vi spiser opp boksen på seriøst en liten uke.

Ha over nystekt bacon - hvis du fortsatt tør å spise bacon, da! Eventuelt er grønnkålchips faktisk en god erstatning, selv om jeg vet at folk som ikke spiser bacon hater at folk som spiser bacon alltid skal prøve å erstatte bacon. Men altså... Det er bacon.

Dekk skiven med "vanlig" gulost og ha over grovt revne basilikumsblader

Det samme gjør du med noen biter blåmuggost. 

Ha i ovnen på ca 180 grader til osten har smeltet. 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik