Osteria Fransescana, Modena ***

Det er nesten umulig å vite hva man skal forvente seg når man spiser på restauranter som Osteria Fransescana. Verdens nest beste restaurant! Stedet som nesten egenhendig åpnet døren for det eksperimentelle, Italienske kjøkken! Og ikke minst, som dere vet jeg er litt ekstra svak for - toppet med en skikkelig god kjærlighetshistorie.

Det var tidlig sommer, da Jonas og jeg satt og så på Chef's Table (Netflix). Begge ble vi umiddelbart forelska i den supersjarmerende kokken Massimo Bottura, hans kone Lara og deres kjærlighetshistorie - og ikke minst retter som "Five Stages of Parmesan" og "Ooops, I dropped the lemon tart."

Vi skjønte jo straks at vi måtte spise her, og det føltes ikke noe mindre riktig da de ble kåret til verdens neste beste restaurant dagen etter at vi fikk bekreftelsen på bordbestillingen. 

Vi tok tog fra Bologna sentralstasjon til Modena, og bodde på et underlig, men veldig fint lite hotell - med deilig frokost, suveren service - og store, luftige, rene rom. Og stort bad! Og uendelig med varmtvann. For ikke å snakke om at hotellet ligger ca 25 sekunder å gå fra Osteria. (Hotellet finner du her, ingen deler av reisen eller oppholdet var sponset.)

Allerede første dagen traff vi Massimo Bottura, han var ikke akkurat så vanskelig å legge merke til, der han kom susende nedover de trange, italienske gatene i sin store, sorte Maserati. Da han hilste på oss, måtte jeg selvsagt snu meg for å se om det virkelig var oss - eller om han vinket entusiastisk til noen bak oss. Men nei, Massimo hilste oss der vi gikk tilfeldig forbi han i Via Stella - og vi skjønte det allerede da - Modena er en veldig, veldig liten by.

Men - tilbake til måltide. Dette er første gang vi spiser på en restaurant som har 3 stjerner i Guide Michelin, og vi var selvsagt veldig spente! 

Heldigvis var det veldig avslappet, kanskje spesielt takket være alle de høyrøstede amerikanerene vi delte spisesalen med, hehe - det var svært lite innestemme. Så til maten. De fleste rettene ligger på instagram - men her er mine favoritter fra måltidet: 

MAKRELL MED GELE AV SALAMI

AGURKRAVIOLO MED ÅL

DEKONSTRUERT FISKESUPPE

Denne herlige lille ballen skjulte en slags blekkspruttagliatelle:

RISOTTO-POLENTA (som skulle ønske den var en pizza)

SMAK AV HØST MED TRØFLER, PASTA, & KASTANJER 

IRONISK PEKING DUCK

Her fikk vi også kommentarer og innspill fra vår taiwanesiske bordnabo, en utrolig søt og kul dame, som bor i New York, men liker best å reise rundt å spise på dyre restauranter. Altså - det er det jeg liker best OGSÅ. Liz skriver om sine matopplevelser på denne bloggen - gleder meg til å lese hva hun syntes om Osteria!

SALAT MED BLOMSTER

MOUNT BLANC IN THE SUMMERTIME

YELLOW IS BELLO

Frisk og fresh dessert, supergod! Men... det er bare tull å spise gull. Virkelig.

Til tross for at vi ikke tok den tradisjonelle menyen, klarte vi ikke la være å bestille retten som startet det hele;

OOOPS I DROPPED THE LEMON TART

Flaks for meg - Jonas orket bare to! <3

Sake med saft av yuzu. Farlig godt!!!

Det var jo selvsagt mye mer også - men dette var mine høydepunkt! Konklusjon: Kan anbefales - men ikke det aller, aller beste stedet jeg har spist i mitt liv. 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik