Ikke akkurat svigerfars drøm

For ordens skyld. Svigerfaren min mener at dette ikke er en fiskegrateng. bilde (16)

Men det er fisk, og den blir gratinert.

Grunnen til at svigerfar ikke autentiserer "min" fiskegrateng er at jeg ikke stivpisker eggehvite og vender inn i den hvite sausen. Til gjengjeld bruker jeg dobbelt så mye eggeplommer som han, tsk tsk.

Kutt løk og hvitløk i biter og svett til de er blanke og mye. Ha til side. Skill 7-10 egg og behold plommene - spar på hviten til et annet prosjekt, makroner eller eggehviteomelett kanskje? Kutt opp alle fiskerester du har hatt i fryseren og tint over natten. Riv ost. Halvkok makaroni, penne eller en annen pasta du liker som "suger opp" mye væske. Så lager du hvit saus, jeg bruker sammalt mel så ofte jeg kan, også her. Når sausen er ferdig, tempererer du eggeplommene ved å blande litt og litt av den hvite sausen i skålen med eggeplommer, til eggeplommene er "lunkne".Så blander du alle ingrediensene i gryten med den hvite sausen, og fordeler over ildfast form. Strø ost over, sett i ovnen på ca 180 grader til osten begynner å bli gyllen. Det vanskeligste med denne oppskriften kommer nå; la fiskegratengen hvile i 15-30 minutter før du spiser den. Dette har vi aldri klart, men jeg er helt sikker på at det blir bedre.

fiskegrateng2

Dette er en oppskrift hvor jeg skryter av bærekraft, at jeg bruker fiskerester fra fryseren og så videre. Og likevel lager jeg "fiskegratengen" i engangsform? Skandale. Iallefall litt, men det gjør kanskje saken ørlitegrann bedre at aluminiumsformene er de siste restene etter et kjempebryllup vi arrangerte i 2010? Jeg lager uansett tre fiskegratenger, vi spiser en til middag og fryser ned to. Neste gang inviterer vi kanskje svigerfar og!

fiskegrateng 3