Gimme hope Jo'anna

I 2011 var matsvinnet i Norge på 377 000 tonn. Det tilsvarer ca 18 850 000 000 plater med Walters Mandler. Og det er bare matsvinnet som fortsatt er spiselig.

Som min favorittprofessor Knut ville sagt; Skjerp dere!

I går kom min "Gröne Johanna" - og samme ettermiddag var ungene og jeg i full gang med å tulle, regndanse og synge Eddy Grant låta over samle kvister i hagen.

Gimme hope, Jo'anna 'till the morning come

Om en liten ukes tid kan vi begynne å bruke kompostboksen for fullt, og gjøre vår lille dråpe i havet dobbelt så stor. Ikke bare sparer vi kommunen og videre staten for penger ved å kompostere vårt eget søppel, i tillegg sparer vi jorda (oh yes, Moder Jord-kortet!) og lar de viktige næringsstoffene bli en del av kretsløpet populærkulturen refererer til som "the cirle of life" (oh yes, Disney-kortet).

Jeg gleder meg allerede til å plante alt mulig rart i egenprodusert jord neste vår, og til å kunne kaste matrester med god samvittighet. Og etter å alt jeg har lest om sprøytemidler og matsminke det siste året skal det bli helt fantastisk å kunne gi barna (og oss selv) jordbær, markjordbær og tomater fra egen hage.

Les med om Gröne Johanna her.

 

//dette er IKKE et sponset innlegg