Færra te Mexico

Det norske folk er helt kokko etter cumin. De bare vet det ikke selv.nacosGang på gang opplever jeg at folk som smaker noe med cumin utbryter; det smaker som taco, jo! Min teori er at alle tacohodene der ute, egentlig bare elsker cumin. Men hvem gjør ikke det? Mine søstre elsker i tillegg nachos. Når de kommer på overnatting er det kun en ting som gjelder, nemlig nachos med kremet mais. Dette gir fredagstacoen ekte konkurranse, jeg lover! Til tross for at det finnes hundrevis av måter å lage nachos på, er denne et fint alternativ når man skal dele, den er ikke like grisete som den "tradisjonelle".gruppe 4 114Stek hakket løk, hvitløk i olje til de blir blanke.

Ha i kjøttdeig og stek den. (Her kreves litt tålmodighet, du må passe på å ikke "dele" den for kjapt, da blir den kokt.)

Når kjøttdeigen er stekt har du i en blanding av "mexicanske" krydder du liker, jeg foretrekker paprika, malt koriander, bittelitt malt ingefær og masse malt cumin. Når dette er stekt nesten "tørt", har du i en boks hakkede tomater, eventuelt bare hakkede tomater.

(Noen ganger bruker jeg et glass med ferdigsalsa, alt ettersom hvor "tacoete" du vil ha det.)   gruppe 4 122Deretter tar en boks philadelfia og smører i bunnen av en ildfast form. (En bred slikkepott gir veldig godt resultat.)

Ha kjøttblandingen over og topp med revet ost, her har jeg brukt en blanding av "vanlig" gulost og parmesan.

Strø over litt frisk eller tørket koriander ettersom hva du har for hånden. Stek i ovnen til osten har smeltet og begynner å bli gyllen. Et triks jeg har lært av søsteren min er å steke alt som inkluderer smeltet ost sammen med en liten skål vann. Da "smelter" osten bedre.  gruppe 4 129Har du sett en så gammel ovn før? Sjekk hvor brettet festes! I døra! Den byttes ut om to uker. Det blir en velkommen forandring med hvite hvitevarer.gruppe 4 146Kremet mais er aller best når maisen er grillet, men a) vi har ikke grill og b) vel - se punkt a. Kutt maiskornene av kolben og stek opp på middels varme med en god spiseskje smør. Kjør fin med stavmikser og salt etter behov.  gruppe 4 164Kanskje ikke det ESTETISK diggeste måltidet jeg har laget, men det garanteres at smaken veier opp for utseende!nachos