Cold as ice

Skuffelsen var stor da servitøren kom til bordet med en lunken gazpacho. Men den ble om mulig enda større da hun, etter min lunkne kommentar - lovet dyrt og hellig å be kjøkkenet varme den opp skikkelig denne gangen.gazpacho ingredHvis det er noe Justin Bieber har lært oss, må det jo være at vi aldri skal si aldri. Men jeg tar likevel en råsjans på at det STORT SETT aldri kan gå galt å lage en gazpacho hvis du har agurk, tomat, paprika, løk, hvitløk, salt og hvitvinseddik. Deretter er det jo bare å grovhakke og blende grønnsakene, og smake til med salt og hvitvinseddik. Selvsagt varieres oppskriftene i det uendelige, men jeg har prøvd både med og uten brød i suppen for eksempel, og kommet frem til at jeg foretrekker uten.

Etpar triks jeg har plukket opp av kokeboka til Thomas Keller; tomatpuré og tomatjuice, istede for ferske tomater og vann - iallefall når ferske tomater ikke er i sesong.

Du kan kanskje spørre deg selv hvorfor man skulle ville lage gazpacho når tomater ikke er i sesong, og til det må jeg bare svare; at du åpenbart ikke har spist en riktig, riktig god gazpacho.

Suppen serveres iskald, gjerne med isbiter i - og et dryss olivenolje. Noen liker å ha små terninger av grønnsaker, krutonger ol i tillegg, men jeg syntes den er helt topp som den er her.gruppe 6 050gruppe 6 045