Jaques, the ripper

For å gjøre en lang historie kort, ble mine barns oldemor født i Paris. Man kan bli frankofil av mindre. La Bastide

Med andre ord. Min svigermors mor er - etter min mening, fransk. Hun er ikke alltid helt enig i det selv, da hun heter Larsen til etternavn og har bodd i Norge siden begynnelsen av 20 årene. Dessuten var begge foreldrene hennes norske - og snakket norsk hjemme, både i Paris og på sommerstedet "La Bastide" som lå uleent til mellom Cannes og Juan Le Pins. (Ikke akkurat.) Det er likevel en sjarmerende aksent og noen ekstravagante matvaner - som kanskje tilsier at IdaLou har - om ikke annet - en like stor plass for Frankrike, og fransk mat i sitt enn så norske hjerte.

Hun kan hete Larsen til etternavn så mye hun vil, man ser at denne stilige dama er fransk...

Uansett. Med tid og stunder skal jeg utvilsomt blogge mer om dette norsk-franske matidolet mitt. Hun har introdusert meg til en hel rekke fantastiske matverktøy som sausenebbet som separerer kraft og fett, den klassiske franske "Passe Legume" og den høyst hersketekniske lakmustesten det er å be noen "fatiguere" salaten.

Men i mellomtiden skal jeg vise frem et utrolig effektivt og egentlig italiensk lite verktøy jeg fant hos svigermoren min forleden. Det er rett og slett helt fantastisk for alle som hater å rive ost. Eller liker å spare tid, hender og krefter.osteriver 1osteriver 2osteriver 3osteriver 4For de som ikke har en slik fancy osteriver, kan jeg anbefale et triks jeg lærte av mamma - nemlig å bruke mandelkvern! Helt ærlig er det nesten enklere - både mamma og jeg bruker denne, som du får kjøpt for skarve 149 kroner på Claes Ohlson.