Hvis det går som en and...

Og kvekker som en and, da må det jo være en and? Ikke nødvendigvis.icantbelieveitsnotbread1Her følger oppskriften på et brød som ikke er et brød. Men til ikke å være et brød, så er det utvilsomt det beste brødet jeg har smakt. Oppskriften (som jeg har justert bittelitt etter personlige smakspreferanser) fikk jeg av svigerfars kone, som i tillegg til å være helsebokforfatter, fysioterapeut og akupunktør - er den mest disiplinerte personen jeg noensinne har vært borti når det kommer til kosthold.

Jeg har på ingen måte noen kompetanse eller erfaring til å gi kostholdsråd, men selv jeg har forstått at å tylle i seg en hel del masse brød hver dag ikke nødvendigvis er helt fordelaktig - så dette brødet kan være en fin og sunn måte å variere frokost og lunsj på!icantbelieveitsnotbread3

8 egg - 1 boks kesam - 2 ss bakepulver - 8 ss linfrø - 170 gram kruskakli - 100 gram sesamfrø - 90 gram solsikkefrø - 100 gram pistasjnøtter - 100 gram valnøtter - 6 ss rapsolje - 1 liten klype flaksalt

Pisk eggene lett og bland i kesam og olje. Grovhakk nøttene og bland de tørre ingrediensene. Tilsett det tørre og bland sammen til deigen har en litt “kladdete” konsistens. Ha bakepapir i brødformen eller formene (dette blir fint to små brød hvorav ett kan fryses for eksempel) og stek på 180 grader i ca 55 minutter.icantbelieveitsnotbread4