Mashup

Møt en seriøs match made in heaven: DSC_0333

Skrell tilsvarende mengder søtpotet og gulrot. Kutt i biter, søtpoteten har litt kortere koketid enn gulrøttene, så lag søtpotetbitene litt større. Legg på et stekefat. Har du dampovn kan du dampe/varmlufte dem på 160 grader i ca 15 min.

Har du ikke dampovn, så setter du bare stekefatet inn med over/undervarme (ca 175/80) og legger ved en vannbeholder av noe slag, et tykt glass vann ol. I stekeovn får grønnsaksbitene ofte en anelse karamelisering på toppen når de bakes, jeg må innrømme at jeg foretrekker det -  det skaper nesten en ekstra dimensjon i mosen.

Når gulrøttene er møre har du det hele i en bolle/gryte ol, sammen med rikelige mengder smør. (Seriøst) Mos. Smak. Tilsett evnt smør eller salt. Hurra! Denne mosen er godt til absolutt alt - perfekt til høstmat, og med usaltet smør - barnemat! <3