Saving all my love

DSC_0062.jpg

Inspirert av Maaemo har jeg begynt å foredle til forbrede vinteren. Jeg har laget solbærlikør. (Vi tyvsmakte forrige søndag - og den er allerede farlig god!) Og jeg høster basilikum på nærmest ukentlig basis. DSC_0062

Hvis du har en basilikumsplante, kan du "høste" bladene og fryse dem ned til senere bruk! Som en ekstra prikk over i'en i din Gin Tonic, eller kanskje du skal gi venner og kjente pesto i julegave?

Hvis du tenker på det, kan det kanskje tilogmed lønne seg med mer enn en plante. Dette ordnes lett ved å leke Gud å knipe av etpar topper og sette disse i vann, slik du ser jeg har gjort på bildet. Etter en ukes tid har de fått røtter, og kan plantes i jord! Basilikum trenger mye vann, mye lys, og tåler ikke så godt når gradestokken kryper under 10 grader Celcius. AKKURAT som deg og meg, med andre ord! Vann planten fra skålen.

Denne replantingsmetoden (er det et ord?) kan garantert brukes i det uendelige forresten, men her er konkrete ting jeg har testet og lyktes med i sommer; basilikum, solbærbusk (fra blad), eplemynte og ingefærmynte.

(Til høsten skal jeg lage en eller annen fantastisk dessert med ingefær, karamell og kandiserte blader av ingefærmynte. Jeg vet bare ikke riktig helt hvordan den skal ta form enda.)