We're talking layers

ny11-052.jpg

Hehe. Langsom lasagne med superdeilig ragu! Frys ned restene, og du har fem middager til overs, helt uten østeuropeisk hestekjøtt. <3

lasagne

Du trenger - 50/50 kjøttdeig av svin og okse - stangselleri - gul løk - gulrot - hvitløk - hermetisk tomat (eller frisk hvis du virkelig vil legge sjelen i det!) - honning - tørket chili - basilikum - mel - smør - melk - lasagneplater - ost

ny11 030

Svett løk, hvitløk og tørket chili i olivenolje til de er blanke.

ny11 033

Stek kjøttdeigen, og ha basilikum, samt terninger av gulrot og stangselleri. Stek til grønnsakene frigir aroma, altså at det begynner å lukte skikkelig godt på kjøkkenet.

ny11 036

Ha i hermetisk tomat, eller hakkede tomater.

ny11 041

La dette putre til minst 1/3 av væsken har fordampet. Rør innimellom slik at det ikke brenner seg i bunnen. Når raguen er ferdig har du i en liten klunk flytende honning og rører godt.

ny11 045

Lag bechamel (eller kvitsaus som vi sier i Trøndelag) og legg lagvis i en ildfast form, lasagneplater, bechamel, ragu.

ny11 048

Stek i ovnen etter anvisningen til lasagneplatene du har brukt. Hvis du lager en "tørr", eller veldig redusert ragu, kan du koke lasagneplatene kjapt først, men de får mest smak av å suge til seg væske fra sausene. Strø over ost når det er ca 10 minutter igjen - så slipper du at den blir brent.

ny11 052

Topp med god olivenolje, flaksalt og basilikum. Server gjerne med salat!

ny11 070

Etter at formen hadde kjølt seg ned, pakket jeg lasagnen i porsjonsposer som jeg vakumerte, merket og frøs ned. Den første kom til nytte for en sulten barnevakt allerede dagen etter. <3

ny11 081