Kutte, kutte, kutte, kutte, kutte, kutte, kutte, kutte etc

Lun potet og brekkbønnesalat med pepper og sesamfrø - ja takk! DSC_0105

Til fire personer; 5 medium poteter - to rause never brekkbønner - 3 fedd hvitløk - salt - pepper - sesamfrø.

Det hjelper med en mandolin. Men det er ikke dødsnødvendig.

Skiv potetene fint og kutt i fine strimler. Skjær brekkbønnene i skrå skiver. La begge deler ligge litt i kaldt vann for å krispe seg opp - og for å fjerne litt av stivelsen så de ikke klistrer seg sammen i potetenes tilfelle.

Finhakk hvitløken og ha i en wok/stekepanne med nøytral olje på høy temperatur.

DSC_0155

Ha over potetstrimlene (helst før hvitløken svir seg, og det gjør den rimelig kjapt) og la disse steke i et-to minutter. Deretter har du i ca 1 dl vann, setter på lokk og lar dette koke i to-tre minutter.

DSC_0157

Ta av lokket og ha i brekkbønnene.

DSC_0159

Ideelt sett bør det nå være litt mindre vann i din wok enn det er i min - hilsen klok av vannskade. La dette steke på høy varme i ca to minutter, dryss over salt, og en blanding av grovmortet sesamfrø + pepper. Serveres lun eller varm. Tror den er god kald også, men den forsvant før vi kunne finne ut av det.

DSC_0163