Har dere mere (søt)potetmos?

Ja, det har vi faktisk. DSC_0212

Tidligere på bloggen har jeg most søtpotet og smør med gulrot. Denne oppskriften inneholder bare søtpotet og smør. Stort sett moser jeg søtpotet og smør så ofte jeg overhodet kan.

DSC_0194

Skrell og grovkutt søtpotetene.Bak dem i ovnen på ca 180-200 grader, i minimum en time. Ikke bli bekymret om noen av bitene blir mildt sagt overstekt, når du blande mosen sammen skaper dette en anelse karamell i smaksbildet, pluss en ekstra struktur. NAM! (Men her er det åpenbart at jeg hadde litt dårlig tid. Bedre med 50% veldig godt stekte, enn 20% svidd, si. Likevel funket det overraskende bra til slutt.)

DSC_0197

Ha potetene over i en bolle og ha i en liten terning smør. 

DSC_0199

Haha, yeah right.

DSC_0204

Jeg trenger egentlig ikke å si mos her engang - rør sammen med en skje - så myke er sannsynligvis søtpotetene dine nå.

DSC_0208

Man kan selvsagt servere denne med en million forskjellige fancy saker - men i hverdagen funker den faktisk vel så godt som følgesvenn for fiskekaker, dampet brokkoli og dillcreme. (To ss tørket dill + 1 boks creme fraiche + litt salt - lag kvelden i forveien la stå i kjøleskapet i en time før servering.)