2 by 2

Oppskrift ppå 2 x kamskjell og 2 x jordskokk som avtalt! DSC_0186

Du trenger:

ca 500 gram jordskokk - 4 ferske kamskjell (i skjellet) - bacon - smør - fløte - hvitløk - salt & pepper.

Rens kamskjellene, skyll godt og legg rognen og selve kamskjellet på en tallerken med papir.

DSC_0185

Skrell jordskokken, og del den i to grupper - en for de som er samme størrelse, og en for resten.

DSC_0143

Del de som er samme størrelse i to, og ha i en gryte med en mer enn moderat klunk smør.

DSC_0151DSC_0153

La dem småkoke i smøret til de er mørk brune (ikke brent) - og har halvert seg i størrelse. Dette tok meg ca 3 timer.

DSC_0172

Å lage jordskokkpure er slett ingen tryllekunst, kok resten av jordskokkene  + noen fedd hvitløk møre i salt vann, hell av, ha i litt fløte og salt - og kjør dette helt fint i en blender.

Stek kamskjellene og rognen i stekepanne. Er jeg i tvil på hvordan jeg skal utføre en viktig dåd på kjøkkenet, pleier jeg alltid å spørre snille youtube om hjelp - men for å være ærlig ble jeg helt satt ut av den første videoen jeg så. Gordon Ramsey må bare drikke mindre kaffe. Eller noe. Uansett. Olje som tåler høy temperatur, varm panne, ca ett minutt på hver side, både rogn og kamskjell. Da blir de nesten rå i midten, men det er jo det aller, aller beste.

Server  umiddelbart med crispy bacon.

DSC_0186

Jeg må ha med en disclaimer her om at de kamskjellene jeg kjøpte var lynferske, og jeg mangler sånn ca 10 år på min itamae-san grad.