Baby, baby!

Husker du den lille gjengen her? DSC_0129

De har (!) vokst.

DSC_0010

Alle som har jobbet seg igjennom sitt første blad grønnkål med undrende skepsis over at dette virkelig kan være verdens sunneste grønnsak, og hva den egentlig smaker - vi vet at den er grovere, hardere og langt mer krusete enn på bildet over. Men med mormor på middagsbesøk, en utålmodig datter (meg) og et særs hjelpsomt barnebarn - så måtte me juksa litt.

DSC_0018

Klipp kålen i stilken, rens stilken av og skyll.

DSC_0021DSC_0024

Smørdamp i to - maks tre minutter:

DSC_0028 DSC_0030

Og server straks, med noen dråper sitronsaft, god olivenolje og flaksalt over. Tross alt - vi ser det jo på fancy restauranter hele tiden; når de er for utålmodige til å vente på at grønnsakene skal vokse seg ferdig; baby-grønnkål!

DSC_0033